Inainte de a aranja florile
in glastra, trebuie sa urmam cativa pasi mici, insa cu o importanta
colosala pentru a pastra mult timp florile frumoase.
Curatam de pe tija florii
frunzulitele, deoarece o data ce acestea sunt scufundate in apa,
putrezesc si dau nastere la bacterii, micsorand astfel durata de
viata a floricelelor.
Pregătim
un bol cu apa, destul de adânc, încât sa putem taia cu ușurința
2-3 cm din tija, preferabil cu un cuțit de flori sau în
lipsa acestuia, cu
o foarfeca bine ascutita. Taietura trebuie să fie oblica și ținuta
câteva secunde în apa înainte de a fi scoasa.
Procedura
aceasta ajuta la eliminarea aerului acumulat în tulpina florii,
deoarece
acesta poate bloca circulatia apei în interiorul plantei.
Pregătim
intre timp vasul în care ne-am hotărât sa așezam floricelele,
punând în apa acestuia fie un plic de hrana pentru flori, fie
preparati
singuri o „potiune” dintr-un litru de apă, două linguri de suc
de lămâie, o lingură de zahăr şi o jumătate de aspirină
pisată.
Pentru
ca buchetul să fie de efect, asezati în fata florile cu tulpina mai
mica iar în spate pe
cele cu tulpina mai înaltă.
Schimbarea
apei se va
face zilnic iar
cel târziu la 2-3 zile, repetam pasii de a le taia coditele pentru
fiecare fir în parte înainte de a le pune din nou în vas.
Vasul
trebuie spălat foarte bine pentru a inlatura bacteriile daunatoare
florilor.
Evitati
sa asezati însă florile lângă sursele de căldura sau lângă
fructe, acestea eliminand un gaz toxic pentru ele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu