Powered By Blogger

sâmbătă, 25 aprilie 2015

Trucuri de ingrijire a florilor taiate.


Inainte de a aranja florile in glastra, trebuie sa urmam cativa pasi mici, insa cu o importanta colosala pentru a pastra mult timp florile frumoase.

Curatam de pe tija florii frunzulitele, deoarece o data ce acestea sunt scufundate in apa, putrezesc si dau nastere la bacterii, micsorand astfel durata de viata a floricelelor.

Pregătim un bol cu apa, destul de adânc, încât sa putem taia cu ușurința 2-3 cm din tija, preferabil cu un cuțit de flori sau în lipsa acestuia, cu o foarfeca bine ascutita. Taietura trebuie să fie oblica și ținuta câteva secunde în apa înainte de a fi scoasa.

Procedura aceasta ajuta la eliminarea aerului acumulat în tulpina florii, deoarece acesta poate bloca circulatia apei în interiorul plantei.

Pregătim intre timp vasul în care ne-am hotărât sa așezam floricelele, punând în apa acestuia fie un plic de hrana pentru flori, fie preparati singuri o „potiune” dintr-un litru de apă, două linguri de suc de lămâie, o lingură de zahăr şi o jumătate de aspirină pisată.

Pentru ca buchetul să fie de efect, asezati în fata florile cu tulpina mai mica iar în spate pe cele cu tulpina mai înaltă.

Schimbarea apei se va face zilnic iar cel târziu la 2-3 zile, repetam pasii de a le taia coditele pentru fiecare fir în parte înainte de a le pune din nou în vas.

Vasul trebuie spălat foarte bine pentru a inlatura bacteriile daunatoare florilor.

Evitati sa asezati însă florile lângă sursele de căldura sau lângă fructe, acestea eliminand un gaz toxic pentru ele!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu