Powered By Blogger

luni, 20 iulie 2015

Plantele, sursa de energie pozitiva a casei


Unele plante aduc noroc și prosperitate, conform teoriei feng-shui. Se spune ca orice plantă, pentru a te răsplăti cu frumusețea și energia ei, are nevoie să-i acorzi atenție şi o minimă îngrijire: sa o uzi atunci când îi trebuie apă, să-i asiguri lumină, s-o cureți și nu în ultimul rând, sa o iubești!

Bambus. Când îl cumperi, alege un exemplar cu trei sau opt crenguțe, fiindcă aceste două numere sunt considerate norocoase în feng-shui. Dacă îl ții în apă, schimb-o periodic, iar din când în când pune-i un îngrășământ care se folosește pentru plantele de acvariu. Dacă îl plantezi, asigură-i un sol umed. Ca să ai un bambus spiralat, rotește-l mereu pe măsură ce tija se curbează. 
 
Orhideea, simbol al perfectiunii, puritatii si frumusetii, este considerată floarea fertilității, aducand noroc în procesul concepției. 
Ca regula de ingrijire, trebuie  sa aiba un un ghiveci transparent, deoarece rădăcinile au nevoie de cât mai mută lumină. 

 Zambile și lalele plante cu bulbi, sunt asociate cu abundența. Pentru a le simți energia pozitivă, alege-le pe cele în ghiveci. Plantele tăiate sunt de evitat pentru că atrag energiile negative.
 
Plantă-de-jad, atrage prosperitatea in casa daca aceasta este tinuta langa o usa.
Este o planta rezistenta la boli și dăunători iar pe măsură ce crește în înălțime, dă-i formă de bonsai. Trebuie orientata spre est si udata doar atunci cand pamantul este uscat.

Planta-bogăției sau filodendronul, cum este cunoscută planta cu frunzele cărnoase și de un verde crud seducător, aduce bogăție sufletească și bani. Nu este mofturoasă în nicio privință, dar se va simți mai bine dacă-i cureți săptămânal frunzele de praf. 
 
Begonia, este o plantă benefică pentru oamenii care au tendința să se certe ori nu au răbdare. Pentru un plus de vibrație, alege begonii de culoare roșie. 

Crizantemă-galbenă,floarea preferată de chinezi și japonezi datorită culorii sale yang(element luminos, plin de vitalitate). Aduce veselie, bucurie și fericire în casă. Este asociată cu relaxarea și starea de bine. Florile proaspăt tăiate aduc noroc în casa ta. 

Articol preluat din ediția de ianuarie 2015 a revistei Femeia.(Autor:  Mariana Fătulescu)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu